Ruben van Gogh

'Gebeurende poëzie' noemt Ruben van Gogh zijn gedichten. Ze kenmerken zich door een filmisch karakter en zijn geïnspireerd door de moderne media: televisie, internet, videoclips en films.

Ruben van Gogh

Ruben van Gogh is geboren in 1967 en gebruikt eigentijdse vormen en thema's. De vele herhalingen en het dwingende ritme doen het goed voor een publiek. Hij bundelde 'moderne' gedichten in de spraakmakende bloemlezing Sprong naar de sterren.

Van Gogh schrijft over de liefde (die zes letters zijn hem al genoeg), maar ook over ruimtereizen, telecommunicatie, spooksteden, tweelingen, de waan van de dag, de Alfabetstraat, onthoofde commandanten, zoekmachines en de vreemde belevenissen van rode bloedlichaampjes.

Ruben Van Gogh beklimt vaak het toneel om zijn poëzie voor te lezen. Hij is de geestelijke vader van De Literaire Afwerkplaats, een kleine, besloten ruimte waarin een zeer beperkt publiek, maar minimaal één gast, naar een dichter kan luisteren. Behalve optredens verzorgt hij ook workshops en organiseert hij poëzie-activiteiten bij de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht (SLAU) alsook met Van Wicken & Weeghen, congresbegeleiders en deskundigen 'op ieder gebied'.

Leven en werk van Ruben van Gogh

Over de gedichten van Ruben van Gogh

Online bronnen over Ruben van Gogh